Astacus op Limburgse kampioenschappen te Bilzen

Limburgs kampioenschap

Om bij het begin te beginnen moeten we eigenlijk al een aantal weken voor het LK zijn. Gesproken wordt op de trainingen wie deel gaan nemen. Wie zijn er beschikbaar. Conclusie: Raymond, Roger, Niels, Sven, Ilse en Lieke moeten Astacus gaan vertegenwoordigen op het welbefaamde Limburgs kampioenschap!! Daarnaast hadden we nog een nieuwe aanwinst voor de elite: Jelle! Zijn eerste elite experience.
Nadat het team compleet was moest er bedacht gaan worden hoe we die titel gingen veroveren. Zo fanatiek als een aantal zijn, ik denk niet dat ik namen hoef te noemen (Raymond…), werd besloten een heuse tactiekbespreking te houden. De vrijdag voor het LK kwamen we allemaal samen bij Lieke. Roger had uiteraard zijn vertrouwde magneetbordje mee. Jelle keek z’n ogen uit over wat er allemaal besproken werd.

Onze zwaarste tegenstander zou Orca A zijn. Zij hadden Frédéric als extra toevoeging en waren op volle sterkte. Er werd gedacht over wie op welke positie zou gaan liggen en wat daarbij onze beste tactiek kon zijn. Een wissel systeem werd bedacht. En zover dat kon na twee weken niet zwemmen in verband met de meivakantie waren we er “redelijk” klaar voor.
Zondag17 mei… De dag des onheils. Sven meldde zich ‘s ochtends in de speciaal voor het LK aangemaakte App groep dat hij de griep had.. Hij kwam wel maar hij was niet op volle sterkte.. Zelfs een slashake zou hem niet kunnen redden. Iedereen was op tijd in het zwembad aanwezig en al snel kwamen we tot de ontdekking dat de eerste wedstrijd direct de belangrijkste was. Astacus vs Orca A.
Meer dan op tijd beginnen met inzwemmen en hopen dat deze formatie elkaar goed zou aanvoelen konden we niet. De eerste paar minuten hielden we goed stand.. En het duurde een hele tijd tot de eerste goal viel.. Helaas viel die tegen ons, 0-1.. Het leek wel of Orca dit nog meer nodig had om open te barsten. Ze zwommen alsof hun leven ervan af hing en vulden alle gaten op. Hoe goed Astacus ook z’n best deed, en dat deden ze zeker, Orca A was gewoon een tandje te sterk. We hebben het ze niet al te gemakkelijk gemaakt en we wisten nog twee goals voor ons te maken waar ze toch nog enigszins van ondersteboven waren. Uiteindelijk verloren we met een goede 2-9. De eerste wedstrijd in deze formatie was een feit. Hierna volgden nog twee wedstrijden, een tegen Orca B en tegen onze vrienden van Koraal Genk. De kraker hadden we gehad maar we waren natuurlijk te trots om hen beiden niet even een poepie te laten ruiken. En dat deden we. Tegen het team van Orca B speelden we een keurige 14-0. Enkele keren kwamen ze gevaarlijk dicht bij de goal, maar we hebben ze eruit weten te houden. Tegen Koraal Genk ging het nog iets soepeler. Of wij inmiddels meer aan elkaar gewend waren of dat Genk een mindere partij voor ons was laat ik in het midden..Om het een beetje uitdagend te houden, waren het alleen de voorspelers Ilse en Lieke die mochten scoren en moest er na de start puck eerst naar achter gespeeld worden. Deze tactiek was helaas niet van voldoende kwaliteit om Genk helemaal uit de goal te houden. En zij wisten dan ook een puntje te snoepen met een uiteindelijk eindstand van 14-1.


Na deze drie wedstrijden zat het Limburgs Kampioenschap gedeelte er al weer op. Maar we waren niet voor niets naar Bilzen afgereisd. Onze vrienden hadden namelijk voor de middag een mix toernooi bedacht. Alle teams werden verdeeld in 4 kleuren. En zo werd er samen gespeeld met onze collega’s van Orca en Genk en enkele buitenstaanders die het leuk vonden om een middagje te hockeyen (Wijnand). Een leuke manier op elkaar beter te leren kennen en om nog een lekker middagje te hockeyen met enigszins gelijkwaardige teams. Slechts een wedstrijd is 6-0 geworden en de rest waren het teams die zeker aan elkaar gewaagd waren. Een leuk experiment dus met een geslaagd resultaat.
Kortom, tweede van Limburg na een spannende openingswedstrijd en een lekker middagje hockeyen. Wat wil een mens nog meer? Precies, eerste van Limburg… Tot volgend jaar. REVANCHE!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.