Eerste speeldag seizoen 2016/2017

Eindelijk, na jaren was gister dan het moment dat Astacusweer deel ging nemen aan de Nederlandse competitie en wel in de eerste klasse. Vol goede moed begon onze dag om 08.00 met het vertrek vanuit de carpoolplaats in Urmond. Eenmaal aangekomen in het zwembad in Zeist stond er voor 5 personen van ons team de taak om de eerste wedstrijd te scheidsen. Meteen na het scheidsen van het eerste potje, was het de beurt aan onszelf. Watervrienden Hoofddrop stond als eerste op het programma. Een belangrijke wedstrijd aangezien Watervrienden Hoofddrop vorig jaar als voorlaatste is geëindigd. Wanneer we van hun zouden winnen kunnen wij er stiekem van uit gaan dat we een goede kans maken om niet als laatste te eindigen in de eerste klasse.
Exact om 10.55 begon onze wedstrijd. Al vrij snel werd het 0-1 voor Watervrienden Hoofddorp. Shit! We zullen toch echt beter ons best moeten doen om het niet 0-2 te laten worden. Bij iedereen van het team viel dit kwartje gelukkig op tijd waardoor wij uiteindelijk met een mooie 7-2 hebben gewonnen. Yesssss, die is binnen. Na de wedstrijd hadden we een evaluatie over de wedstrijd. Vervolgens moesten wij 2 uur lang wachten voordat de 2e wedstrijd op het programma stond. De ene persoon gaat langs bij bekende spelers die ook aanwezig zijn in het zwembad, de andere die luister lekker wat muziek en weer een andere speelt een leuk spelletje HallieGallie. Iedereen deed zijn of haar ding waar hij/zij zich prettig bij voelde. Na 2 uurtjes wachten was het dan weer zo ver: wedstrijd nummer 2 stond op het programma en wel tegen GOV 1. Een team dat bestaat uit volwassen mannen die zeer puck-vast zijn en tot wel 4 meter ver kunnen schieten. De enige manier hoe wij deze tegenstander konden verrassen was door onze snelheid in combinatie met onze conditie. Helaas hebben wij niet ons spel kunnen spelen waardoor wij uiteindelijk met 4-7 hebben verloren. Geen slechte wedstrijd maar helaas niet helemaal ons spel kunnen spelen. Ook deze wedstrijd hebben wij na afloop geanalyseerd zodat we verbeterpunten konden meenemen naar de laatste wedstrijd tegen Barracuda. Tussen de 2e en 3e wedstrijd zat een goed anderhalf uur, voldoende tijd om op te laden voor de laatste wedstrijd. Barracuda, een team met zowel snelle zwemmers als met technische hockeyers dus een moeilijke tegenstander. Helaas is het ons niet gelukt om te winnen maar kunnen we wel terugkijken op de beste wedstrijd van de dag. Iedereen speelde goed samen en er zijn een paar mooie acties uit gekomen. De eindstand is 1-10 geworden.
Terugkijkend was het een superleuke dag waarbij iedereen dingen heeft kunnen leren. Astacus heeft haar visitekaartje afgeven en de teams kunnen zich gaan voorbereiden op een sterker Astacus de volgende speeldagen. Iedereen bedankt en ik kijk uit naar de volgende wedstrijden die we samen gaan spelen!
Sven van Etten