Astacus @ Antwerpen dag 2!

team onderwaterZondag 22 november was het weer zover. Astacus mocht afreizen naar Antwerpen voor de tweede competitie dag van het Belgische seizoen.

Een deel van het team moest van tevoren competitie spelen in Nederland dus Astacus was niet op volle sterkte. De eerste wedstrijd waren ze dus slechts met 7 spelers. Remco Dinjens mocht op zijn verjaardag zijn debuut maken en was stiekem een beetje zenuwachtig.
 
De eerste wedstrijd was tegen Brussel 2. Na een mooie 2-0 voorsprong van Astacus was Brussel wakker geschud en begonnen ze toch een tandje harder te zwemmen. Helaas resulteerde dat in een 3-3 gelijkspel. Toch jammer als je initieel voor stond.

De tweede wedstrijd was tegen vriendenclub Orca uit Bilzen. Waar Astacus de vorige keer nog een doelpunt wist te maken, kwamen ze dit keer niet eens in de buurt van hun tegenstanders doel. Na een stand van 10-0 kwam dan gelukkig Roger Cox en consorten aangesneld. Echter ging toen net het eind signaal en een nederlaag was een feit.

De derde wedstrijd moest er direct achteraan tegen CVD. Dana Cox en Bart Smeets hadden nog nauwelijks hun cap op of moesten al het water in. Blijkbaar zorgde de komst van wat extra wisselspelers en de hectiek daar omheen dat het adrenaline level harder begon te stromen. Astacus wist met 8-1 te winnen. Een opluchting na de vorige wedstrijd.

Eén wedstrijd rust en toen mochten ze al weer aan de vierde wedstrijd beginnen. Op volle sterkte en met goede moed tegen EPO A. Helaas was dit weer een pittigere pot en werd er vanuit Astacus slechts een keer gescoord waarbij Lieke Claassen het halve bad over zwom met Remco in haar flank. De tegenstander wist 4 keer de goal te vinden.

Wedstrijd 5 zou weer een uitdaging worden om stand te houden. 10 brede Brusselse mannen tegen het Limburgse Astacus met minimaal 3 vrouwen in het water. Ondanks hun charmes hebben ze ze niet uit de goal weten te houden en met 12-0 had Astacus verloren tegen een van de favorieten.

De een na laatste wedstrijd tegen de collega’s van Mantis. Dat was weer knokken met gelijken, en dat zag je ook terug in de uitslag. Beiden wisten hun goal leeg te houden.
Dan was het om tien over zes toch echt tijd voor de laatste wedstrijd tegen de Zuunse karpers.

Veerle Stijnen besloot toch nog even een paar uur nachtrust te pakken voor haar nachtdienst, maar gelukkig was Pauline Verhage bereid om nog een laatste potje te knallen. Astacus heeft ze nog even laten zweten. Met een spijtige 0-3 hebben ze het moeten ontgelden maar achteraf vertelde een speler van de tegenpartij dat ze hoopten op een makkelijk potje maar dat ze bedrogen uitkwamen.

Kortom, het was een dag met pieken en dalen en voor jong en oud.

 

Dit artikel staat ook op www.leveninmaastricht.nl Klik hier!

Zweetdruppels en waterspetters!

lila

Team Lila

Het debuut van de Limburgse Ladies, voor intimi LiLa, uitkomend onder de verenigingsnaam Astacus, vond plaats op zondag 8 november 2015.

Een gemengd team van Belgisch Limburgse dames en Nederlands Limburgse dames doet vanaf dit seizoen mee met de Nederlandse damescompetitie.

De meeste dames kenden elkaar al wel uit de onderwaterhockeywereld maar in deze formatie is er nog nooit gespeeld.

Enkele van de dames kwamen eerder al uit voor het Nederlandse nationale team en het Belgische nationale team. Met onze nieuwe, paarse, badpakken in de tas, vertrokken we naar het KNZB zwembad in Zeist.

De eerste speeldag heerste er een gezonde spanning. Iedereen was vooral erg benieuwd over wat we samen konden neerzetten. Met onze coach, Niels Balens, hadden we kort wat basisprincipes doorgenomen en toen was het al tijd voor het moment van de waarheid. De eerste wedstrijd was het aftasten wat is mijn plek in het team en in het spel, wat heb je aan je medespeelster, en hoe kunnen we elkaar versterken? Het was een partij waarbij we nipt op voorsprong kwamen en de eerste helft toch flink moesten knokken om deze voorsprong te behouden.

De tweede helft gingen we na een korte peptalk vlot van start en wisten we uiteindelijk met 5-2 te winnen van een geduchte tegenstander, namelijk de heersend kampioenen GOV! Een team met veel ervaren speelsters die zich goed vast wisten te bijten in de puck en het ons zeker lastig heeft gemaakt daar in de hoek van het zwembad, tot frustraties aan toe. De andere teams wisten natuurlijk niet wie we waren en waren volgens mij wat overdonderd over wat wij in huis hadden, en wij zelf volgens mij ook een beetje. Zoals onze coach het noemde: “de kaart met het verrassingseffect is gespeeld, nu weten ze wat ze kunnen verwachten”.

Nadat we de eerste partij geanalyseerd hadden en we elkaar tips hadden gegeven, was het tijd voor de tweede en laatste partij van deze eerste competitiedag. Een knallend begin en al snel stonden we met 1-0 voor. Na een fantastische actie van onze laatste “man” Ellen, die zo 4 speelsters voorbij zwom en een glansrijke goal maakte via de linker flank, konden we deze laatste wedstrijd maar op een manier afsluiten, een 12-0 overwinning op Dordrecht was een feit.
Iedereen heeft een fantastische dag beleefd en de team spirit en het enthousiasme zit er goed in. Een goede eerste start! Wij kijken uit naar de volgende competitiedag!

Onze eerste dag in de Belgische competitie zit er op.

onderwater

De Maastrichtse onderwaterhockeyclub Astacus heeft zondag 25 oktober goed zijn slag geslagen in
de hoofdklasse van het Belgische onderwaterhockey.

Voor het eerst in ongeveer tien jaar nam er weer een volwassen team van Astacus deel aan de competitie, ditmaal de Belgische competitie. Het team bestaat uit een mix van dames en heren en ook enkele jeugdspelers kwalificeerden zich voor het competitieteam. Astacus bokste op tegen teams die vooral uit grote mannen bestonden. Het team liet zich hierdoor niet afleiden en hield stand met een goede techniek en tactiek. Na een vermoeiende dag met 7 wedstrijden van elk 2×8 minuten mocht iedereen tevreden zijn over de eindstand. 2 wedstrijden gewonnen, 1 wedstrijd gelijk gespeeld, en de overige wedstrijden verloren. Zelfs tegen de regerend kampioen Brussel wist Astacus de achterstand tot 0-3 te beperken en tegen het gevreesde team van Bilzen werd er nog één goal gescoord. Kortom, een goed begin van de competitie dit jaar voor Astacus!

Dit artikel staat ook op www.leveninmaastricht.nl. Klik hier!