Limburg fixt het!

3x Nederlands kampioen Onderwaterhockey! 

Na de dames van LiLa die afgelopen zondag kampioen werden in de dames competitie in Zeist was het nu de beurt aan de teams van Astacus Maastricht en Orca Bilzen die met de hoogste eer naar Limburg terugkeerden! 

Team Astacus

Owhc Astacus wist in een spannende wedstrijd de Watervrienden uit Hoofddorp in de eerste helft met 3-1 af te houden. Na de rust was het Astacus dat de verdediging helemaal op orde had en de wedstrijd uitspeelde met snelle uitbraken. De einduitslag was 6-1. Door dit resultaat is Astacus Nederlands kampioen in de eerste klasse. Dit is hun 2e titel na de winst in 1999.

Orca Bilzen wist hun 1e wedstrijd te winnen te met 17-0 van GOV uit Bussum. 

Dé finale wedstrijd van de competitie was Orca Bilzen tegen Argonauta uit Breda. Orca vloog uit de startblokken en stond na 3 minuten met 2-0 voor. ARGONAUTA was echter niet van plan om op te geven en kwam iedere keer terug tot op 1 punt verschil. De ruststand was nipt 4-2 in het voordeel van Bilzen maar er moest 1 man voor 2 minuten uit vanwege een overtreding. 

Na de rust was het dus pompen of verzuipen voor Orca maar met man en macht werd de ondertal situatie overleefd. 

Met enkele razendsnelle uitbraken wist Orca Bilzen de uitslag naar 6-4 te tillen. Daarna was het gedaan met het verzet van ARGONAUTA en wist Orca de wedstrijd met 8-4 te winnen en de Cup mee naar Bilzen te nemen.

Eindelijk na twee jaar Corona….

Na ruim 2 jaar COVID was het 1 juni eindelijk weer zover om ECHT weer eens bij te kletsen met zijn allen. En hoe doet Astacus dat het liefst? Inderdaad met een hapje en een drankje in goed gezelschap. GrandCafé Geusseltbad had de eer om (bijna) al onze leden te mogen ontvangen, in de leeftijd van 12 tot 83 jaar! Aan één lange tafel konden we gezellig bijkletsen en onze gedachten delen over de club. Het financiële jaarverslag ging nog even de ronde in deze officieuze vergadering en een speech van onze voorzitter mocht natuurlijk niet ontbreken. Vraag je je af hoe dat er uit zag? Kijk naar de stralende gezichten hieronder

Eerste comepetitiedag 2019/2020

De dag voor de competitie hadden wij een steakavond en hebben we allemaal hard gewerkt. De volgende de dag stond iedereen vroeg klaar voor de competitie en het resultaat zal niemand teleurstellen. Onze eerste tegenstander van het seizoen was TRB Tilburg. We begonnen en het liep niet zo goed, we konden niet genoeg druk zetten en kwamen zo ook op 0-3 achterstand na de rust. Maar door een slimme verandering van opstelling konden we meer druk zetten en gingen we van 0-3 tot 6-4 gewonnen. De verandering van opstelling van 2-3-1 naar 3-2-1 heeft de wedstrijd omgegooid. De man of de match was zonder twijfel onze center Siem Henderickx. 

Na een goede eerste wedstrijd die we hadden gewonnen was ik heel blij, maar vond ik zelf dat ik echt beter moest spelen. We moesten tegen Calypso, een tegenstander waar ik nog nooit tegen had gespeeld. Ik had me voor genomen om een stuk beter te gaan spelen en naar mijn mening is dit ook gelukt. Ik vind dat we de 2de wedstrijd allemaal beter hebben gespeeld. We hebben namelijk 16-1 gewonnen. Waar ik zelf ook 4 heb gescoord, met andere woorden, hebben we heel goed gespeeld en een geweldige eerste competitie dag neer gezet. Waar iedereen trots op kan zijn. 

Finn Bedaux

Astacus tweede in competitie 2018/2019

Competitie 2018-2019

Het seizoen is voorbij, afgelopen zondag was de laatste wedstrijddag voor Astacus.
Hierbij had Astacus 1 nog kans om kampioen te worden. We moesten minimaal 1 wedstrijd winnen en de Heiduikers 1 wedstrijd verliezen.
Astacus won beide wedstrijden ruim; 12-1 tegen GOV 2 en 10-0 tegen Aqua Delfia.


Helaas, maar verdiend, wonnen de Heiduikers beide wedstrijden.
Hierdoor eindigde Astacus 1 op de 2e plaats in de 1e klasse.
Astacus 2 dat voor de 1e keer deelnam aan de competitie eindigde op een 6e plaats (van 12 teams) in de 2e klasse.

Zondag 2 december 2018 competitie eerste klasse

Zondag 2 december, eerste klasse competitie. 

Omstreeks 12.00 verzamelde de Nederlandse en Belgische Astacusianen bij het zwembad in Zeist.
De tweede speeldag stond voor ons op het programma. Na een succesvolle eerste speeldag was de druk vandaag aanwezig om wederom met twee overwinning naar huis te komen. 

De eerste wedstrijd die voor ons op de planning stond was tegen Galathea. Dit team had net als ons de vorige speeldag alles gewonnen. Helaas was het voor ons niet mogelijk om voor de wedstrijd in te zwemmen. Dit resulteerde dat met name in de beginfase van de wedstrijd voor velen de bodemtijd nog niet optimaal was. Desondanks wisten we met 4-0 de rust in te gaan. In de tweede helft hebben we ups en downs gehad maar kijken uiteindelijk toch tevreden terug op de 8-2 winst. 

3,5 uur later was het gelukkig tijd voor het tweede en laatste potje van de dag. Baracuda stond met wit aan de andere kant van het bad op ons te wachten. Baracuda is vorig seizoen een plaats boven ons geeindigd, we wisten dat dit een zware pot ging worden. Al vrij snel werd het 1-0 voor ons door een mooie uitbraak. Helaas werd Baracuda hierdoor extra op scherp gezet waardoor wij al snel twee tegendoelpunten kregen. Na een time-out wisten wij ons weer goed te herpakken en hebben we de wedstrijd met een 5-3 winst kunnen afsluiten. Zoals verwacht was dit een zwaar bevochten overwinning. 

Kortom hebben we voldaan aan onze doelen om ook deze speeldag weer met 2 overwinningen naar huis te gaan. Gezien de lange wachttijd tussen wedstrijd 1 en 2 hebben we als team op verschillende manieren onze tijd besteed. Hieronder een aantal sfeerimpressies daarvan. Vol goede moed gaan we ons voorbereiden op de 3e speeldag die op 13 januari 2019 zal plaatsvinden. Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet vandaag! 

Groetjes Sven

Gerard’s eerste competitiedag

Zondag 18/11 was de 1ste competitie wedstrijd voor het 2e team van Astacus.
Het 2e team bestaat eigenlijk uit de restanten van het jeugd team van vorig jaar aangevuld met enkele half senioren en een verloren coach op leeftijd. Noemenswaardig is dan ook dat er een leeftijdsverschil van bijna 40 jaar in het team zit.
Als de oudste van het team heb ik de eer om als eerste een verslagje te schrijven. Het was trouwens ook mijn allereerste competitie wedstrijd in deze sport en om eerlijk te zijn keek ik er wel een beetje tegenop. Mijn bodemtijd tijdens de rally is gewoon nog niet goed genoeg.
We moesten pas om 16 uur aantreden dus iedereen stond er uitgeslapen bij behalve Dana en Siem. Patrick gaf mij tijdens het omkleden nog snel een spoedcursus in “tekens van de scheids als je eruit gestuurd word”. Maar
het werd mij nog veel duidelijker toen Patrick het in de wedstrijd woord bij daad voegde en naar de stoel werd verwezen. Kei goede tip, ga ik zeker nadoen, want ik kan mijn rust onder de wedstrijd goed gebruiken.
Eerste wedstrijd was best spannend want we wisten steeds de achterstand weer een beetje bij te benen, waardoor we eindigde op een verdiende stand van Astacus-Argonauta 3-5. Onze eindconclusie was dat we onze verdediging redelijk op orde hadden en ook mede door onze vechtlust we deze prestatie hadden neergezet.
De 2e wedstrijd pakte voor ons goed uit Astacus-Calypso 6-1. Calypso was een wat oudere en stugge tegenstander waardoor er in de wedstrijd veel werd “afgezwaaid” (=afgefloten). Het verschil werd gemaakt door onze spitsen die ondanks het duw en trekwerk een baan naar de doelbak wisten te vinden.
Vooruit kijkend zullen we dit niveau wel niet hoog kunnen blijven houden omdat naar verwachting enkele huidige teamleden mogelijk doorstromen naar het 1ste team. Maar wie weet, ons team is wel erg gezellig (altijd naar de Mc D) en misschien willen ze daarom wel blijven 🙂
Gerard

Toegangsbeleid zwembad De Geusselt strenger

Belangrijk!!!
Vanaf 1 december a.s. gaat het zwembad de Geusselt strengere regels hanteren voor het openen van de poortjes.
I.v.m. de veiligheid, hygiëne en correctheid van aantal bezoekers zal het zwembad vanaf 1 december niemand meer binnen laten die geen pasje heeft. Belangrijk dus dat je te allen tijde je pasje bij je hebt!!
Mocht je nog geen pasje hebben, wil je een keer vrijblijvend komen trainen of wil je een introducee meenemen naar de training neem dan tijdig contact op met de trainers en dan wordt geregeld dat je binnengelaten wordt.
P.S. Mocht je er bij het zwembad achterkomen dat je je pasje vergeten bent. Dan kun je altijd bij de balie een van de trainers/toezichthouders laten omroepen via de intercom.