ASTACUS wint Sate-tournooi in Delft

Zaterdag 20 juni 2015

2 Belgen en 5 Nederlanders zaten samen in een auto en reden 2 uur lang tot ze in Deft aankwamen. Onderweg kreeg Roger een slapende rechter bilspier, Lieke moest haar benen vanop de achterbank strekken en Sven zeurde dat hij zijn eten moest hebben en anders niet snel kon zwemmen.

Eens aangekomen in Delft sloten Johan en Wijnand zich aan bij het groepje Limburgers. Hockeyen in een klein maar zeer diep (3,60m) bad is niet niets. Onze eerste wedstrijd was tegen de Dames U23 en Roger mocht als kapitein beslissen in welke kleur Britt ging spelen. Ze sloot zich bij de dames aan en we wonnen met 4-0 van hun.

De tweede en laatste wedstrijd van de voorronden was tegen de veteranen van Aqua Viva. Met een wedstrijd van 5 min maakte we 7 goals waarvan 2 in de laatste 40 seconden.

In de top poule namen we het op tegen Dordrecht, HRB, Aqua Delfia en Baracunda met volgende uitslagen:
Astacus 5 – Baracuda 1
Astacus 5 – HRB 0
Astacus 6- Aqua Delfia 0
Astacus 2 – Dordrecht 1

Deze laatste was ook de finale want zowel Astacus als Dordrecht hadden alle wedstrijden gewonnen. Voor de deze laatste wedstrijd kregen we nog een motivatiespeech van Raymond: ‘mijn kast staat al vol met 2e plaats prijzen, er is geen plaats meer voor nog een 2e plaatsprijs’. Dordrecht maakte de eerste goal, ietsje later maakte Astacus de gelijkmaker, en even daarna nog een goal van Astacus. de laatste 20 seconden lagen ze voor onze goal maar het was Dordrecht niet gelukt om 2-2 te maken van de score. Astacus wint het tournooi!

Na afloop waren er, zoals het tornooi zijn naam draagt, satés voor iedereen! Roger en Sven aten elk 19 satés. Roger nam er nog ééntje mee voor de lange terugweg naar het verre Limburg.

Katrien Verbakel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.