12e Pannenkoekentoernooi 18 april 2015 te Dordrecht

12e Pannenkoekentoernooi 18 april te Dordrecht.

Dit is het eerste jeugdtoernooi van dit seizoen buiten de jeugdcompetitie. Astacus doet mee met een uitgedund team in de U16 klasse (onder 16 jaar). Jelle is te oud en anderen konden niet meedoen.

Onze eerste wedstrijd is tegen OSCD (Dordrecht). Al snel blijkt dat zij een maatje te groot zijn voor ons. Het wordt 0-7 voor OSCD.

De volgende wedstrijd is tegen VRB. In de competitie winnen we hiervan (met een compleet team). VRB begint heel sterk, binnen enkele minuten staan wij achter met 0-2. Gelukkig raakt ons team steeds beter op elkaar ingespeeld. Siem scoort de aansluitingstreffer en even later maakt Dana gelijk. VRB komt weer op voorsprong, zijn we al uitgeblust? Nee, in de allerlaatste minuut maken we de gelijkmaker 3-3, dankzij Siobhan!

De derde wedstrijd spelen we tegen een nieuwe Limburgse club! Peddemoek uit Weert. Deze wedstrijd lijkt veel op de vorige wedstrijd, weer komen we met 0-2 achter. Isa maakt de 1-2, waarna we doorstomen naar een 3-2 voorsprong. Peddemoek scoort wel nog de gelijkmaker, maar wij winnen met 4-3.

De laatste wedstrijd spelen we tegen TSW 1, de kampioen van vorig jaar…
TSW wint dan ook makkelijk met 0-7.

Omdat we op de derde plaats zijn geëindigd,moeten we een beslissingswedstrijd spelen tegen Barracuda. Als we deze winnen, staan we in de toppoule. Hoewel wij de score nu eens openen, verliezen wij deze wedstrijd met 1-7. Dus wordt het de subpoule.

We moeten meteen na deze beslissingswedstrijd weer spelen tegen GOV. En dat had niet iedereen door……… Met maar 1 speler in het water wordt de wedstrijd gestart en staan we al met 0-1 achter. Gelukkig heeft GOV ook een foutje gemaakt, ze spelen met de verkeerde kleur. Dus wordt de wedstrijd opnieuw begonnen met 0-0. GOV scoort 2x , maar nu kunnen we na een achterstand niet meer terugkomen, 1-4.

Omdat we met maar 6 spelers zijn (en dus geen wissels hebben), slaat de vermoeidheid toe. Dit blijkt in de volgende wedstrijd tegen Njord, die we met 1-7 verliezen.

Vervolgens spelen we weer tegen VRB en raad eens hoe het scoreverloop was?
Weer 0-2 achter, gelijk 2-2, achter met 2-3, maar in de laatste 30 seconden 3-3! Alweer gelijkgespeeld tegen VRB.

Dan de laatste wedstrijd, ook weer tegen Peddemoek. Het lijkt erop dat het dezelfde wedstrijd wordt als de eerste ontmoeting (0-2 achter). Na 0-3 achter komen we nog terug tot 2-3, maar nu is iedereen op. Eindstand 2-5.

Klaar met de wedstrijden, dus nu tijd voor PANNENKOEKEN!

Ondanks dat we op de laatste plaats zijn geëindigd, heeft het team in deze nieuwe samenstelling en opstelling heel goed gespeeld.