Eerste competitiedag in 2017

Eerst en vooral: voor iedereen de beste wensen voor dit nieuwe jaar!
Nu de feestdagen weer voorbij zijn is het weer tijd om te hockeyen. Zonder nog samen te kunnen trainen moest er namelijk zondag 8 januari alweer een speeldag van de eerste klasse in de Nederlandse competitie worden afgewerkt. Lieke, Sven, ikzelf en nog een vriendin van Lieke vertrokken vanaf Maastricht richting Zeist. Roger, Bart, Pauline en Ellen verzamelden in Urmond op de Parking en Veerle en Patrick zouden ieder zelf naar Zeist rijden. Jelle zouden we ophalen aan het station van Zeist waar ook de vriendin van Lieke werd afgezet. Het was een lange rit aangezien er maar 50 kilometer per uur mocht gereden worden in plaats van 130 vanwege de dichte mist, ondanks dit waren we nog ruim op tijd in het zwembad waar Patrick ons al zat op te wachten. Tijd om ons om te kleden en als Veerle arriveert zullen we de tactiek even bespreken. Om half 10 besloten we toch maar even om Veerle te bellen want ze was er nog steeds niet. Aan telefoon kregen we van een nog half slapende Veerle te horen dat ze haar had overslapen en we het dus zonder haar zouden moeten doen. Naast Veerle moesten we ook Katrien (gebroken teen), Dana en Remco missen deze speeldag.
Na een korte bespreking van de tactiek was het zover, onze eerste wedstrijd van de dag tegen Njord. We boden goed weerstand in het begin ban de wedstrijd maar kwamen helaas toch 1-0 achter te staan. Ondanks dit konden we ons goed spel voort zetten en maakte Sven er 1-1 van! Jammer maar helaas gaven we te veel ruimtes weg en zaten we niet vlug genoeg op de tegenstander wanneer ze de puck hadden, hierdoor verloren we de wedstrijd uiteindelijk met 8-1.
Onze tweede wedstrijd was er een tegen GOV2. In deze wedstrijd hadden we hetzelfde probleem als de eerste, we gaven nog te vaak ruimtes weg en zaten ook hier niet vlug genoeg op de tegenstanders waardoor we verloren met 10-0.
Ondanks het verlies in beide wedstrijden vond ik het een leuke en zeer leerrijke dag.