Kopje onder met: Dana

Kopje onder met….Dana

Dana, stel je eens even voor?
Nou, mijn naam is Dana, ik ben 15 jaar, ik zit op 4 VMBO.
Ik woon in Born samen met mijn vader, moeder, mijn broertje en we hebben een kat.

Je krijgt binnenkort de uitslag van je eindexamen, denk je dat je geslaagd bent? En wat ga je voor vervolgopleiding doen?
Ja, ik hoop dat ik geslaagd ben, ik ben er niet zeker van, het kan ook best op ’t randje zijn. Als ik geslaagd ben ga ik na de zomer beginnen aan de opleiding verpleging en verzorging in Sittard. De school, zit aan het Orbis Medisch Centrum vast en de kans is dan ook groot dat ik in Orbis mijn stage kan gaan lopen.

In 2009 ben je lid geworden van Astacus, ben je gewoon door je vader besmet met het OWH virus, of wat vind je zo leuk aan onze sport?
Mijn vader nam me gewoon mee en ik dacht ook wel laat ik het eens proberen. Ik ben toen samen met Anouk begonnen. Pap heeft me natuurlijk wel een beetje gepusht, maar daar ben ik nu wel blij mee.

Je hebt ook gehandbald, waarom ben je daar mee gestopt?
Ik heb inderdaad 7 of misschien wel 8 jaar gehandbald. Waarom ik daar mee gestopt ben, nou het team en de hele sfeer, dat was niet echt mijn ‘ding’. De wedstrijden die we speelden waren niet fijn, er werd zelfs gevochten, op het veld en na de trainingen. Niks voor mij, daar voelde ik me niet thuis.

Wat vind je niet leuk aan OWH?
Het onderwaterhockeyen vind ik heel erg leuk, een minpunt is de reistijd, de afstand die we telkens moeten overbruggen om toernooien te spelen of bv de gezamenlijke trainingen in Zeist of Dordrecht.

Van wie heb je liever training, van Roger, Raymond of Veerle?
Dat maakt me niet veel uit, alle trainers hebben iets leuks, bij Raymond moeten we meer zwemmen, bij pap vind ik de oefeningen meer specifiek en de trainingen van Veerle zijn ook leuk, zij is inmiddels een ervaren speelster. Ik vind het juist leuk, dat de trainingen daardoor zo gevarieerd zijn.

Wat vind je het leukste gedeelte van de training: Conditie/techniek/spel?
Conditie!!! (zegt Dana meteen, met een big smile).

Op welke plek lig je het liefst?
Rechts voor
Ben je daar ook op je best?
Dat denk ik.

Is iemand van de club een groot voorbeeld voor je?
Sowieso mijn vader, hij is er erg goed in, hij speelt ook al heel erg lang!

Denk je of hoop je dat je ooit zo goed zult worden als je vader? Of misschien wel beter?
Neen, antwoordt Dana volmondig, ik hoop dat ik ooit een beetje in de buurt kan komen.

Stel dat je een wens mag doen, welke ‘owh skill’ zou je meteen onder de knie willen hebben?
Uhm…. Oei…. Dan denk ik dat ik ver(der) zou kunnen schieten en sneller kan reageren op situaties.

Je bent sinds kort officieel lid van het nationaal team dames U19, hoe zijn de trainingen daar?
Bij deze trainingen oefenen we vooral het samenspel. Conditie en techniektraining mag je binnen je eigen club proberen op te krikken. De samenwerking daar ontbreekt het nog al eens aan en dat proberen we te verbeter op de schaarse momenten dat we bij elkaar zijn.

Op welke plek speel je bij dat team?
Rechts voor.

Hoe sterk ben je t.o.v. de andere dames?
Ik ben niet de jongste, maar ook niet de oudste en ik zou zeker graag sterker willen zijn.

Waarom denk je dat ze jou hebben uitgekozen om mee te mogen naar de WK in Spanje?
Misschien heb ik dat wel verdiend vanwege mijn inzet. Ik kantuurlijk ook wel een beetje hockeyen maar als er training is, ben ik er ALTIJD!

Wat hoop je met het U19 team te bereiken in Spanje?
Ik hoop dat we leuke wedstrijden zullen hebben en dat we ook een wedstrijd zullen winnen. Binnenkort komt het U19 team uit Engeland en dan spelen we nog oefenwedstrijden. Ze lijken wel veel sterker dan wij, ze zijn ook erg gespierd. Het team van Nieuw Zeeland schijnt ook erg sterk te zijn.
Het toernooi is van 5 tot 15 augustus, ik heb er zin in en daarna vlieg ik nog met pap terug naar Italië voor een weekje vakantie.

Je moest onlangs naar sportkeuring voor dit team, daar was je zenuwachtig voor, ? hoe is het verlopen?
Och, de keuring stelde niet veel voor, ik kreeg wel bij een onderzoekje allemaal zuignappen opgeplakt.
Dat is waarschijnlijk een hartfilmje geweest?
Ja dat zou kunnen, maar alles was goed. Hij merkte wel op, dat ik niet zo lenig was, ik kwam niet met de vingers aan de grond, je weet wel als je rechtop staat en dan met je vingertoppen naar je tenen.

Je moet kiezen:
Zwart of wit?
Zwart

Conditietraining of puckoefeningen?
Conditietraining

Astacus of DamesU19
Dat zal altijd Astacus zijn, daar ben ik tenslotte begonnen.

Astacus wenst Dana natuurlijk heel veel succes op het WK deze zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.