Limburg fixt het!

3x Nederlands kampioen Onderwaterhockey!

Na de dames van LiLa die afgelopen zondag kampioen werden in de dames competitie in Zeist was het nu de beurt aan de teams van Astacus Maastricht en Orca Bilzen die met de hoogste eer naar Limburg terugkeerden!

Team Astacus

Owhc Astacus wist in een spannende wedstrijd de Watervrienden uit Hoofddorp in de eerste helft met 3-1 af te houden. Na de rust was het Astacus dat de verdediging helemaal op orde had en de wedstrijd uitspeelde met snelle uitbraken. De einduitslag was 6-1. Door dit resultaat is Astacus Nederlands kampioen in de eerste klasse. Dit is hun 2e titel na de winst in 1999.

Orca Bilzen wist hun 1e wedstrijd te winnen te met 17-0 van GOV uit Bussum.

Dé finale wedstrijd van de competitie was Orca Bilzen tegen Argonauta uit Breda. Orca vloog uit de startblokken en stond na 3 minuten met 2-0 voor. ARGONAUTA was echter niet van plan om op te geven en kwam iedere keer terug tot op 1 punt verschil. De ruststand was nipt 4-2 in het voordeel van Bilzen maar er moest 1 man voor 2 minuten uit vanwege een overtreding.

Na de rust was het dus pompen of verzuipen voor Orca maar met man en macht werd de ondertal situatie overleefd.

Met enkele razendsnelle uitbraken wist Orca Bilzen de uitslag naar 6-4 te tillen. Daarna was het gedaan met het verzet van ARGONAUTA en wist Orca de wedstrijd met 8-4 te winnen en de Cup mee naar Bilzen te nemen.

Eindelijk na twee jaar Corona….

Na ruim 2 jaar COVID was het 1 juni eindelijk weer zover om ECHT weer eens bij te kletsen met zijn allen. En hoe doet Astacus dat het liefst? Inderdaad met een hapje en een drankje in goed gezelschap. GrandCafé Geusseltbad had de eer om (bijna) al onze leden te mogen ontvangen, in de leeftijd van 12 tot 83 jaar! Aan één lange tafel konden we gezellig bijkletsen en onze gedachten delen over de club. Het financiële jaarverslag ging nog even de ronde in deze officieuze vergadering en een speech van onze voorzitter mocht natuurlijk niet ontbreken. Vraag je je af hoe dat er uit zag? Kijk naar de stralende gezichten hieronder