Astacus tweede in competitie 2018/2019

Competitie 2018-2019

Het seizoen is voorbij, afgelopen zondag was de laatste wedstrijddag voor Astacus.
Hierbij had Astacus 1 nog kans om kampioen te worden. We moesten minimaal 1 wedstrijd winnen en de Heiduikers 1 wedstrijd verliezen.
Astacus won beide wedstrijden ruim; 12-1 tegen GOV 2 en 10-0 tegen Aqua Delfia.


Helaas, maar verdiend, wonnen de Heiduikers beide wedstrijden.
Hierdoor eindigde Astacus 1 op de 2e plaats in de 1e klasse.
Astacus 2 dat voor de 1e keer deelnam aan de competitie eindigde op een 6e plaats (van 12 teams) in de 2e klasse.

Toegangsbeleid zwembad De Geusselt strenger

Belangrijk!!!
Vanaf 1 december a.s. gaat het zwembad de Geusselt strengere regels hanteren voor het openen van de poortjes.
I.v.m. de veiligheid, hygiëne en correctheid van aantal bezoekers zal het zwembad vanaf 1 december niemand meer binnen laten die geen pasje heeft. Belangrijk dus dat je te allen tijde je pasje bij je hebt!!
Mocht je nog geen pasje hebben, wil je een keer vrijblijvend komen trainen of wil je een introducee meenemen naar de training neem dan tijdig contact op met de trainers en dan wordt geregeld dat je binnengelaten wordt.
P.S. Mocht je er bij het zwembad achterkomen dat je je pasje vergeten bent. Dan kun je altijd bij de balie een van de trainers/toezichthouders laten omroepen via de intercom.

De vierde competitiedag van het seizoen.

Zondag 18 maart.
Rond de middag deze keer was het weer tijd om aan te treden. Zeist was weer the place to be. Voor aanvang hadden we het er al over waar we zouden gaan eten naderhand, we hadden notabene nog geen puck aangeraakt.
Discussie tussen de mannen en de vrouwen ontstond. (Welke deze keer precies goed verdeeld waren, 5 mannen, 5 vrouwen). Als de vrouwen de meeste goals gemaakt hadden, mochten zij kiezen. Als de mannen de meeste goals gemaakt hadden, mochten zij beslissen waar we gingen eten, de burger king dus;)
Kristof riep direct dat HIJ wel zou scoren.
De eerste wedstrijd ging van start. De aftrap was tegen Aqua Delfia, welke net een Limburgse vlaai achter hun kiezen hadden. Een leuke sportieve wedstrijd welke erg gelijk opging. Maar waar wij net met 4-3 gewonnen hebben.
De tweede wedstrijd tegen Baracuda was eentje waar we wat meer tegen stand verwachten. Een ruwere wedstrijd waar we de eerste helft goed stand wisten te houden met 0-1 tot de rust. Niet alleen tegen de tegenstander was het wat ruw. Ook onderling waren we niet al te vriendelijk, zo schoot Davy bijna de nieuwe baard van Roger van zijn gezicht. Uiteindelijk werd het 0-4, proficiat.
De laatste wedstrijd van de dag was tegen Heiduikers 2. Een tegenstander die boven ons in het klassement staat. Een fysieke pittig wedstrijd met het nodige gevloek. Zelfs de ideale schoonzoon Davy Schoups was bijna betrokken bij een handgemeen. Gelukkig bleven we gefocust en werd hard werken beloond met een 3-2 overwinning.
O ja, en Kristof, die scoorde niet…😘
Dus de dames kozen waar te eten;)
Ps. Het belangrijkste wordt nog vergeten, onze nieuwe mascotte was er ook bij!

De eerste competitedag in het nieuwe seizoen 2017/2018

Zondag 15 oktober

Dit jaar spelen we weer in de 1e klasse. Gelukkig wel dit seizoen met meer teams (8).
Helaas hebben we een valse start; veel afmeldingen en geblesseerden.
Even zag het er na uit dat we maar met 5 spelers konden gaan, maar we hadden op het laatste moment geluk.
De blessure van Patrick viel mee en dankzij onze nieuwe aanwinst Kristof, waren we met 7.
De eerste wedstrijd was tegen Barracuda, vorig seizoen een sterke tegenstander.
Het duurde tot de 5e minuut voordat de score werd geopend, voor Barracuda… We konden wel op de helft van de tegenstander komen, maar niet scoren. De tweede helft verliep iets beter, we kwamen nu dichter bij de doelbak van Barracuda, maar konden geen doelpunt maken. Dit betekende een eindstand van 0-8
Na een pauze mochten we tegen Argonauta 2, dit team is gepromoveerd.

Al vrij snel scoorden wij de eerste goal, Argonauta kwam niet dichtbij onze doelbak. Ons samenspel verliep veel beter dan in de 1e wedstrijd, hierdoor konden we onze voorsprong vergroten. In de 2e helft scoorde Argonauta wel tegen, maar de 1e overwinning van het seizoen was binnen; 8-1

Wijziging trainingsuren

Beste leden van Astacus,

Een paar maanden geleden heeft het bestuur van Astacus bericht gekregen van Maastricht Sport dat er een nieuw rooster zal moeten worden samengesteld van het beschikbare badwater.

Dit omdat er volgens de politiek te weinig badwater beschikbaar is voor de ‘belastingbetalende’ Maastrichtenaar. Er moet ingeschikt en samengewerkt worden om het bad efficiënter te maken zodat meer mensen kunnen zwemmen.

We hebben de laatste weken meerdere malen met het zwembad en de andere verenigingen rond de tafel gezeten om te pleiten voor onze huidige zwembadtijden.

Helaas zijn wij niet gehoord in ons pleidooi. Er gaat dus een belangrijke wijziging plaatsvinden in de zwembadtijden voor het komende seizoen.

Kortom:
– De donderdag training komt na dik 30 jaar te vervallen!!!! Deze training wordt verplaatst naar de MAANDAGAVOND van 20.30 tot 21.30.
– De vrijdag training blijft ongewijzigd van 20.00 – 21.00 uur.

Deze wijziging is onherroepelijk en start vanaf het nieuwe seizoen (na de zomervakantie).

Wij hopen natuurlijk dat het voor iedereen haalbaar is om op de maandagavondtraining aanwezig te zijn.

Het feit dat we nu een half uur minder trainen zullen we compenseren door minder trainingen uit te laten vallen en gaan dit niet gebruiken om onze krappe kassituatie te verbeteren.

Wij begrijpen ook dat dit misschien een conflict kan opleveren met andere activiteiten op maandagavond. Aangezien we afgesproken hebben dat we half-jaarlijks ons lidmaatschap kunnen beëindigen (31-12 en 30-6) willen we jullie in deze nieuwe situatie tot 7 juli de kans geven hiervan (hopelijk niet!) gebruik te maken. Dit omdat wij dit nieuws pas gisteren definitief vernomen hebben.

We hopen jullie met deze mail voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er vragen zijn dan kunnen jullie altijd mailen of ons hierop aanspreken.

Groetjes,
Bestuur Astacus

4de speeldag van de competitie

Verslag van de Nederlandse competitie door Katrien.

Zondag 29 januari afspraak op de vaste plaats op de carpoolparking in Urmond voor alweer de 4e speeldag van de Nederlandse competitie in Zeist. Net als vorige twee speeldagen moesten we het opnemen tegen Njord en GOV.

Roger had wat gepuzzeld met de opstelling, en we waren er allemaal klaar voor!

De eerste wedstrijd was tegen onze vrienden uit Veldhoven. We konden als eerste scoren! Maar helaas viel al snel de tegen goal. Na de eerste helft stond het 4-2 voor Njord. De score na de tweede helft stond op 8-3.

Een dik uur later mochten we het opnemen tegen GOV. Na de eerste helft stond het 5-0 en het spel einigde op 12-0 voor GOV. Maar wat ik vooral onthouden heb van deze pot zijn 3 dingen: we kregen de eerste helft een penalty, en Roger, de man met oneindige lucht, nam de penalty niet omdat hij geen adem meer had. Patrick en Ellen vielen moedig aan maar helaas kon de verdediger van GOV de puck uit de goal houden. In de tweede helft kregen we een penalty tegen. Ellen, keep calm and take the penalty, kon deze helaas niet tegen houden.

Ook al hebben we de 2 wedstrijden verloren, tegen de nummer 1 en 2, het was een leuke dag en ik denk dat we als team weer wat dichter bij elkaar gegroeid zijn.

Op naar 12 februari!

Vertrouwenspersoon aangesteld

Het bestuur is van mening dat een vertrouwenspersoon binnen een vereniging noodzakelijk is. Astacus heeft daarom Patricia Theunissen aangesteld als vertrouwenspersoon.

Zij is te bereiken door een mail te sturen naar vertrouwenspersoon @ astacus. nl (verwijder de spaties!)
Deze mail komt niet bij trainers of bestuur terecht en kan alleen ingezien worden door de vertrouwenspersoon.
Je vindt dit bericht ook onder “contact”.

7 November! de Steakavond!!

steakavond_teaser

Op zaterdag 7 november is onze ‘wereldberoemde’ Steakavond er weer!!

Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle leden.

Een steakmenu (zalige biefstuk, salade en onbeperkt frieten) kost € 14,-.
Het kindermenu bestaat uit een snack -frikandel of kroket- appelmoes en frieten en kost € 5,-. De vegetariërs verwennen we voor € 10,-.

Namens onze volledige vereniging willen wij jullie smullend uitnodigen! Oh ja! En we hebben ook nog overheerlijke ijscoupes