Zweetdruppels en waterspetters!

lila

Team Lila

Het debuut van de Limburgse Ladies, voor intimi LiLa, uitkomend onder de verenigingsnaam Astacus, vond plaats op zondag 8 november 2015.

Een gemengd team van Belgisch Limburgse dames en Nederlands Limburgse dames doet vanaf dit seizoen mee met de Nederlandse damescompetitie.

De meeste dames kenden elkaar al wel uit de onderwaterhockeywereld maar in deze formatie is er nog nooit gespeeld.

Enkele van de dames kwamen eerder al uit voor het Nederlandse nationale team en het Belgische nationale team. Met onze nieuwe, paarse, badpakken in de tas, vertrokken we naar het KNZB zwembad in Zeist.

De eerste speeldag heerste er een gezonde spanning. Iedereen was vooral erg benieuwd over wat we samen konden neerzetten. Met onze coach, Niels Balens, hadden we kort wat basisprincipes doorgenomen en toen was het al tijd voor het moment van de waarheid. De eerste wedstrijd was het aftasten wat is mijn plek in het team en in het spel, wat heb je aan je medespeelster, en hoe kunnen we elkaar versterken? Het was een partij waarbij we nipt op voorsprong kwamen en de eerste helft toch flink moesten knokken om deze voorsprong te behouden.

De tweede helft gingen we na een korte peptalk vlot van start en wisten we uiteindelijk met 5-2 te winnen van een geduchte tegenstander, namelijk de heersend kampioenen GOV! Een team met veel ervaren speelsters die zich goed vast wisten te bijten in de puck en het ons zeker lastig heeft gemaakt daar in de hoek van het zwembad, tot frustraties aan toe. De andere teams wisten natuurlijk niet wie we waren en waren volgens mij wat overdonderd over wat wij in huis hadden, en wij zelf volgens mij ook een beetje. Zoals onze coach het noemde: “de kaart met het verrassingseffect is gespeeld, nu weten ze wat ze kunnen verwachten”.

Nadat we de eerste partij geanalyseerd hadden en we elkaar tips hadden gegeven, was het tijd voor de tweede en laatste partij van deze eerste competitiedag. Een knallend begin en al snel stonden we met 1-0 voor. Na een fantastische actie van onze laatste “man” Ellen, die zo 4 speelsters voorbij zwom en een glansrijke goal maakte via de linker flank, konden we deze laatste wedstrijd maar op een manier afsluiten, een 12-0 overwinning op Dordrecht was een feit.
Iedereen heeft een fantastische dag beleefd en de team spirit en het enthousiasme zit er goed in. Een goede eerste start! Wij kijken uit naar de volgende competitiedag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.