Tweede speeldag Belgische competitie

Zondag 20 november was het weer zover. Speeldag 2 in Antwerpen om ons beste beentje voor te zetten in de Belgische competitie. We wisten van te voren dat we met een kleine hick-up zaten. Er werd nl. óók in Zeist jeugdcompetitie gespeeld op dezelfde dag. En laat nu Astacus’ seniorenteam van oudsher uit, gevuld zijn met enkele jeugdspelers. Bovendien was Roger als jeugdtrainer er niet bij als vaste waarde in het seniorenteam. Maar geen nood. Het speelschema was ons gunstig gezind. We hoefden pas de eerste wedstrijd om 14.23u te spelen. En we waren met 5 man (Niels Stijnen, Mieke vd Kerkhof, Sven van Etten, Tom Hondong en Raymond Smeets). Bovendien had Roger storm in de rug en had hij aangegeven ETA 14.30u aanwezig te zijn. Ietsje harder zwemmen en dan zou het allemaal goed komen. Ware het niet dat Tom verlaat was door een afspraak die zich niet aan de afspraak hield. En toen waren het nog maar 4 Rivierkreeften die de eer hoog moesten houden. Pot 1 is tegen CVD uit Antwerpen. Een geduchte tegenstander. Met ons tactische spelletje, snelheid en inzet scoren we nét niet de 1-0. CVD beukt een gaatje in ons kwartet en scoort na een paar minuten. Geen probleem, de wedstrijd duurt nog lang. Wederom komen we akelig dichtbij maar is het CVD dat scoort. We geven de moed niet op en knokken ons, steeds wanhopiger naar de kant kijkende waar de hulptroepen bleven, naar onze eerste tegentreffer. Ondanks ons goede samenspelen is 4 tegen deze 6 íetsje teveel van het goede. We gooien er maar een time-out in. Ff op adem komen. Bespreken hoeven we niks. We liggen op de juiste plaats, op de bodem en qua inzet is er niets mis. Uithijgen en opnieuw beginnen. Het lukt ons helaas niet om de ruststand op 1-3 te houden. In de laatste seconden scoort Antwerpen de 1-4. Het wordt nu een flinke kluif om nog te winnen…Dan komt Roger het zwembad op gerend. Eindelijk een mannetje erbij. En met de titel ‘most valueable player’ van de selectraining van gisteren op zak heeft deze kerel vleugels. Helaas te laat voor t begin van de 2e helft, en dus scoort CVD de 1-5. Nog 11 minuten te gaan! Geen man overboord. Jetzt geht’s los! Als een geoliede machine beginnen we te hockeyen. In de tussentijd horen we ook nog dat Bart, Pauline en Dana niet meer aan de wedstrijd mee mogen doen om een vage reden. Tijd om te protesteren hebben we niet want de klok loopt door. Dan maar met z’n vijven door! En we scoren de ene na de andere goal. De tijd is natuurlijk niet aan onze zijde maar een minuut voor tijd scoren we 5-5. Snel terug naar de kant en dan er voor de laatste keer vol op. In de laatste 15 seconden scoren we de 6-5. Een fantastische prestatie. Onze sportieve tegenstander is vol lof over ons spel en de geleverde prestatie.

De 2e wedstrijd van de dag is tegen BUWH 3. Op papier een niet al te moeilijke wedstrijd. Tom is inmiddels aangesloten. Nadat we binnen enkele minuten al ruim voor staan besluit ik de teams op te splitsen. Beter voor ons, komen we tenminste aan hockeyen toe en ook beter voor BUWH 3, want ze kwamen er écht niet aan te pas. Afwisselend was het Roger met zijn jeugd en Mieke of de andere helft van het team Tom, Sven Niels en Raymond die in het water lagen. Uitslag 16-1. Lekkere opwarming voor de derby’s tegen Orca die eraan komen.

De eerste Orca die eraan moet gaan geloven is Orca E, het team onder leiding van Ellen. Vandaag zonder Ellen vanwege ziekte. En ook zonder Koen. Maar nooit te onderschatten. Met onze spitsen Tom en Sven openen we de aanval. Bilzen is verrast en de middenlinie (Niels S, Raymond en Roger) sluit het middenveld op als ware het een kluis. 1-0 voor ons! We pakken er nog 1 bij in de zelfde samenstelling en wederom scoren we waarna we onze wissels gaan gebruiken. Alle spelers worden ingezet en gerouleerd. Uiteindelijk winnen we dik verdiend met 6-1.

Nog 1 wedstrijd te gaan. En wel tegen Orca A, van Andy, zonder Andy want die is in de eerste wedstrijd uitgevallen met een gapende handwond. 4 hechtingen voor de liefhebbers.

Wederom starten we met onze sprintkanonnen. Bilzen heeft geen antwoord op deze tsunami en laat zich door ons verrassen. 1-0! Dan is het Bilzen dat langzamerhand zichzelf herpakt en de 1-1 scoort. Echter hun kruit is hiermee verschoten. De ene na de ander mooie aanval wordt opgezet en onze dames Dana en Pauline worden vrij gezet om te scoren. Einduitslag wordt 9-2.

Uiteindelijk is dit resultaat zelfs genoeg om de 1e plaats in deze poule in de wacht te slepen! Op naar de finales! We hebben er zin in!

Groeten Raymond Smeets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.