2de dag van de jeugd OWH competitie in Zeist 2015-2016

zeistOp deze 2de competitie dag moesten we eerst een beslissing wedstrijd spelen tegen G.O.V. De winnaar gaat vervolgens naar de poule A en de verliezer naar poule B. Ik zou een lang verhaal over deze wedstrijd kunnen houden maar, om maar meteen met de deur in huis te vallen, wij hebben ons geplaatst voor poule B.

 

Ergens waren we toch wel een beetje verrast door deze uitkomst. We hadden onze kansen namelijk hoog in geschat, maar met uitslag van 8-0 tegen, is er toch duidelijke sprake van een inschattingsfout.

 
Onze eerste wedstrijd in Poule B, tegen VZV Njord 2, begon chaotisch. De organisatie had geen tijd voor ons ingeroosterd om te wisselen van cap en sticks, waardoor de helft van ons team nog op de kant stond tijdens het klinken van het start signaal. Misschien was het juist hierdoor, of omdat wij nu in het wit speelden ipv zwart bij het vorige potje,….. of misschien is dat wel allemaal bijgeloof….. en waren wij gewoon beter want we sloten deze wedstrijd winnend af met 5-0.

 
Kijk, daar kun je mee thuis komen. En natuurlijk kunnen boze tongen nu fluisteren: 1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar in het volgende potje tegen tegen Argonauta 2 wonnen we ook met 4-0 en wat dacht je van onze winst tegen VRB die we gepakt hebben met 9-1. Ja, als we schoenen aan de voeten hadden gehad, hadden we er zeker naast gelopen.

 
Maar het tij werd gekeerd. Argonauta 1 bleek een gelijkwaardige tegenstander te zijn. Tijdens de wedstrijd werden de punten netjes verdeeld; om de beurt tikten we ieder een puntje bij. Het leek erop dat het eindsignaal zou bepalen naar welke kant het kwartje zou gaan vallen. Maar toen kregen we een strafpuck tegen. Welliswaar een dubieuse beslissing van de scheidrechter, maar deze constatering maakt geen verschil in het feit: puck tegen. We verliezen de wedstrijd nipt met 4-3.

 
Samenvattend kun je zeggen dat, nadat we de andere teams uit poule A hebben mogen aanschouwen, poule B een nog niet zo slechte uitkomst is geweest. Ik denk dat we ons kunnen plaatsen in de hogere regionen van deze poule en dit geeft de coach de kans om wat meer te experimenteren met de opstellingen.

door: Gerard Rietjens (De Peddemoeek Weert)

3de competitie dag is op 17 jan 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.