Steakavond 2013

door: Marion

Op zaterdag 1 november 2014 is onze volgende steakavond, nu zullen jullie wel denken dat duurt nog lang, maar dat is waar de steakavond-commissie zich nu al weer mee bezighoudt. De zondag, na de steakavond beginnen we al met evalueren, wat ging er goed, wat ging er minder goed? Wat kunnen we verbeteren? Wat mag de volgende keer anders?

Ik wil jullie in ieder geval vertellen dat ik trots ben op Astacus, een fijne groep,  harde werkers, en wat een team. Wat hebben we goed gepresteerd samen afgelopen 26 oktober, veel helpers, veel vrijwilligers en veel eters, hoewel……  ik hoop dat het aantal eters het volgend jaar weer hoger zal zijn.

Het team in de keuken, kok Jack met zijn assistent Jenôt, hebben het toch maar klaargespeeld 320 steaks te bakken, de avond tevoren waren ze al bezig met het maken van de overheerlijke stroganoff- en pepersaus. Dan Mieke, die Astacus nog altijd een warm hart toedraagt, ze staat toch maar mooi de hele avond frites te bakken. Een betere oefening om je armspieren te trainen is er volgens mij niet, 100 kg steakfrites 4 a 5 keer in de lucht gooien. Mieke ze smaakten fantastisch. Dan wil ik ook nog even ons fabuleuze afwasteam noemen,  Luc en Jean. Jean die zelfs de ergonomische houding belangrijk vindt tijdens de afwas en om zijn rug te sparen zijn eigen kruk mee neemt. Mick en Niels pasten zelfs de hoogte van de werktafel aan om het Jean zo aangenaam mogelijk te maken. Luc die als een engel waakt over het welzijn van Jean en tegelijkertijd elk bord, mes en vork met veel zorg afdroogt. Ik begeef me nu natuurlijk op glad ijs bij het noemen van diverse namen, ja en als ik het dan toch over ijs heb….. Britt natuurlijk die al jarenlang als ijskoningin de toetjes verzorgt. Ze heeft inmiddels haar eigen systematiek ontwikkeld en als het ijs maar goed op temperatuur is, dan is Britt blij en krijgen we giga ijscoupes.

De hele ploeg in de eetzaal, ik noem hier geen namen,  want ik ben veel te bang dat ik iemand vergeet. Jullie zijn stuk voor stuk TOPPERS, zonder jullie geen tevreden klanten. Dionne Bastiaens, toch even een naam, mocht je dit stukje lezen, ben jij een blijvertje? Dan zien we je graag 1 november volgend jaar weer meehelpen., ja en dan natuurlijk de obers, Jack en Mick die al jarenlang vrijwillig de hele avond komen oberen. De mannen achter de bar, Cor en Falco

Kortom: Marisca en ik kijken er weer naar uit, de organisatie van onze volgende steakavond, zaterdag 1 november 2014.  De opbrengst die geheel ten goede komt aan onze clubkas. Dit om het tekort in onze begroting aan te vullen, alleen zo kunnen we de badhuur in het Geusseltbad blijven betalen. Want een ding is zeker, we willen blijven hockeyen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.