Nieuwe gezichten

door: Niels van Kruchten

Ik kreeg woensdagochtend een sms van Raymond of er mensen geïnteresseerd waren om zaterdag mee te doen in de B-poule op het toernooi van Argonauta in Breda. Zoals jullie misschien weten is er niet veel voor nodig om mij naar een OWH-toernooi te krijgen, dus ik wilde wel. Raymond zei tegen me dat ik Wijnand Post maar een berichtje moest sturen. Na wat contact heen en weer tussen mij en Wijnand bleek dat ik mee kon spelen mat Baracuda. Dikke prima!   Zaterdagochtend vroeg in de auto gestapt richting Breda, daar aangekomen kennis gemaakt met alle aanwezige Baracuda leden, welgeteld één, Freek. Wijnand zei dat we gezelschap kregen van een Columbiaan, een Fransman, een Spanjaard en een Filippijn. Redelijk internationaal kun je zeggen. De Filippijn bleek uiteindelijk toch niet aanwezig te zijn waardoor we dus met maar vijf mensen moesten spelen. Totdat een jongen van Sepia zich aanbood om met ons mee te spelen (Sepia was immers niet aanwezig). Wedstrijden van tien minuten op een, zeker voor de B-poule, hoog niveau is op zich wel te doen met zes man, maar ideaal is anders.

De eerste wedstrijd verloren we, niet raar want we kenden elkaar niet. In die wedstrijd bleken we wel te kunnen hockeyen, we scoorden een aantal keer en lieten de tegenstander zien dat wisselen voor watjes is. Enfin, de tweede tegenstander was het daar niet mee eens en liet ons zien dat wisselen weliswaar voor watjes is, maar dat het wel helpt, opnieuw verloren. We kregen vrij snel door dat er geen enkele wedstrijd meer was die we konden winnen. Nieuw idee: gewoon spelen voor de lol. We gingen wat lobbyen bij andere teams, zo kregen we in de loop van de  dag steeds een ander team. De jongen van Sepia moest namelijk om vier uur al weg terwijl de Columbiaan er om vijf uur vandoor ging. Voor de laatste wedstrijd (tegen Argonauta II, het thuisteam) kwam er iemand naar me toe van de wedstrijdleiding. “Ik hoorde dat jullie met mensen spelen die ook in andere teams spelen, dat mag niet. Het team waar jullie tegen gaan spelen heeft ook al bezwaar gemaakt!” Ik: ”Als die mensen niet met ons spelen zijn we met vier! Dat is gewoon niet leuk!”. Enfin deze discussie duurde een tijdje, dus ik ben maar naar Argonauta II gegaan en heb ze ons probleem voorgelegd. Gelukkig bleken ze helemaal geen bezwaar te hebben, zij kwamen namelijk ook alleen maar om een leuke dag te hockeyen. Laatste pot, uiteraard ook verloren, was wel verreweg de leukste van de dag.

Na het toernooi werd er gegeten, echter dit was pas om 21.00 uur, en ik was kapot. Ik ben maar eerder naar huis gegaan, heb op mijn kamer in Eindhoven gegeten en was omstreeks 23.00 uur thuis. Vermoeiende, leuke, zware dag met veel nieuwe hockey gezichten. Ik zou het zo iedereen die een kans krijgt om mee te spelen met een ander team aanraden.

Niels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.