1e speeldag Jeugdcompetitie 2013-2014

door: Roger

Dit seizoen zijn er weer 4 toernooien die beslissen wie Nederlands Kampioen wordt. De eerste ronde is om te bepalen wie in de volgende drie ronden in Poule A en Poule B gaan spelen. De volgende drie ronden blijven de poules dezelfde samenstelling hebben. De punten opgeteld over de volgende drie ronden bepalen de rangschikking voor het Nederlands kampioenschap. Het team met de meeste punten (over de drie ronden) in poule A wordt Nederlands kampioen. Het zelfde geld voor poule B waar het team met de meeste punten kampioen van Poule B wordt.

Dus is deze eerste dag weer zeer belangrijk, we moeten bij de eerste drie eindigen. Als de poule-indeling voor de 1e dag bekend is, blijkt dat dit een zware opgave wordt.

Wij zijn ingedeeld met Argonauta (Breda), OSCD (Dordrecht), Orca 1 (Bilzen), Njord 2 (Veldhoven), Barracuda (Den Haag) en GOV (Bussum).

De wedstrijden

De eerste wedstrijd is tegen Argonauta, volgens mij het sterkste team in onze poule. Het blijkt dat ik gelijk heb, want na minder dan 30 seconden heeft Argonauta al gescoord. Argonauta is gewoon beter wat betreft snelheid en fysiek. We kunnen helaas niet scoren, Astacus – Argonauta: 0-5

De volgende wedstrijd spelen we tegen OSCD. Dordrecht zet ons vast op onze eigen helft, maar scoren doen ze niet. Dan valt toch de eerste goal al snel gevolgd door de tweede. Bij een 0-3 achterstand kunnen we scoren, maar de tijd is voorbij om nog meer te scoren. Astacus – OSCD: 1-3

De wedstrijd tegen onze zuiderburen. Als Orca dezelfde teamsamenstelling heeft als vorig seizoen, dan valt er weinig te lachen. In het begin gaat de wedstrijd op en neer, maar Orca weet als eerste te scoren. Ook scoort Orca de 0-2, dan maken wij de aansluitingstreffer, maar Orca slaat terug. In de laatste minuut maken wij 2-3, maar het is helaas te laat om nog gelijk te komen. Astacus – Orca 1: 2-3

Astacus – Njord 2 Deze wedstrijd moet we winnen, wat we dan ook doen: 8-0

De vijfde wedstrijd is tegen Barracuda. Dit werd spannend, het spel ging op neer. Doelpunten blijven lang uit, maar Barracuda weet uiteindelijk te scoren.Hierna kunnen we niets meer terug doen. Astacus –Barracuda: 0-1

De laatste.

Deze wedstrijd lijkt op de wedstrijd tegen Orca 1, alleen komen wij nu op voorsprong. Deze voorsprong bouwen wij uit tot 3-0. Pas in de laatste minuut weet GOV tegen te scoren. Astacus – GOV: 3-1

Balans: 2 gewonnen, 4 verloren (wel in een sterkere poule dan de andere die dag).

Dit betekent dat wij niet bij de eerste drie zijn geëindigd, dus spelen wij volgende keer niet in de A poule.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.