Limburgs Kampioenschap Elite 2013

Door: Raymond

28 april was er voor de 3e keer in de historie het Limburgs Kampioenschap onderwaterhockey, ditmaal in Genk.
We hadden de beschikking op de wedstrijddag van ons sterkste team.  Echter, gezien het feit dat we nooit samen spelen, had ik de volgende plannen bedacht. Op de donderdag ervoor zou Njord langskomen om te sparren. De dag erna zouden we dan een klein stukje van de training meepikken in Maastricht en dan naar Veldhoven gaan om wederom tegen Njord te sparren. Dit in combinatie met onze ervaring zou tot de felbegeerde titel moeten leiden.
Op donderdag kwam helaas maar een kleine delegatie van Njord langs. Uiteraard blijft het nuttig om te trainen immers we waren niet compleet.
De dag erop was al een stuk beter. Samen met Britt, Niels, Veerle en Mieke vertrok ik rond 20.50u vanuit het Geusseltbad naar Njord. Roger zou met Ellen meerijden. Op de parkeerplaats kreeg ik een telefoontje van Roger dat we te laat waren vertrokken om ons volledige plan ten uitvoer te brengen. Ellen was al vertrokken…. Besloten werd om Roger in Elsloo op te pikken en gezellig samen op te rijden. En gezellig werd het!
Over de spartraining kan ik kort zijn. We gaven het team van Njord dusdanig veel repliek dat ik barstte van het zelfvertrouwen.
Zondag werd het erop of eronder. Uiteraard was het de laatste wedstrijd die de kampioen ging bepalen. Helaas voor ons, werd Sven keihard op zijn knie geraakt in de voorlaatste wedstrijd en kon hij niet met de finalewedstrijd meedoen. Een domper, maar wel de realiteit. Dan zonder Sven!
Orca Bilzen vloog als verwacht uit de startblokken en scoorde al vrij snel 1-0. Na heel veel vechtwerk lukt het ons om er 1-1 van te maken. Daarna was het gelopen. Bilzen walste links en rechts langs en over ons heen. We hadden geen kans. Jawel één, maar die heb ik zelf vakkundig om zeep geholpen met een paraboolschot. Verschrikkelijk. Niks lukte. We verliezen dan ook kansloos met 6-1. Saillant detail: ALLE FINALES werden met 6-1 beslecht…..

Hopelijk staan we volgend jaar wel weer met de Cup in onze handen! Bedankt Roger, Niels vK, Niels Stijnen, Veerle, Britt, Danny, Mieke voor jullie support in het water, en alle supporters op de kant. Die wedstrijd hadden we wel gewonnen 😉

Raymond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.