Straf tijdens een selectietraining

Door: Jenôt

Naar aanleiding van een incident met eieren op het kamp in de Ardennen met de jongens van de selectie onder 19 jaar hebben we op zondag 14 april een straftraining gehad.

 Dit was een heel zware training. We begonnen met de volgende oefening; zonder uitrusting banen zwemmen. Na iedere baan klim je het water uit en druk je een keer op en vervolgens spring je weer het water in. Elke baan moet je één keer extra opdrukken. Dus de eerste baan één keer opdrukken, tweede baan twee keer en zo verder. De bedoeling was tot de vijftig, maar onze trainers hebben ons gespaard. We hoefden maar tot de tien, klinkt erg weinig, maar iedereen was kapot alleen al na deze oefening.

Daarna hebben we baantjes onderwater gezwommen. De bedoeling was dat je de hoek van de muur met de zwembadbodem aanraakt en onderwater verder zwemt naar de overkant en daar raak je ook de hoek aan en komt daarna boven. Voor elke baan kreeg je twintig seconde en dit herhaalden we tien keer achter elkaar.

De laatste oefening van onze straftraining was vijftig meter onderwater zwemmen, boven water komen en meteen vijftig meter terug sprinten. Deze oefening werd twee keer herhaald.

Elk van de boven genoemde oefeningen was uitputtend. Maar gelukkig hebben we ook wat puckoefeningen gedaan en nog partijtje gespeeld. Al met al een zware training, maar je kon met deze training zien hoe je er conditioneel voor staat.

Jenôt  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.