iPatch Toernooi in Bilzen

door: Niels van Kruchten

In navolging van vorig jaar werd er dit jaar ook weer een iPatch toernooi georganiseerd door onze Belgische vrienden van ORCA Bilzen.

Voor de mensen die er niet bij waren vorig jaar en die het principe dus niet snappen: Er werden van te voren teams ingedeeld en iedereen had een stuk duct-tape op een van zijn ogen. Ik kan je uit eigen ervaring verzekeren, je gaat er niet beter van spelen. Als een team scoort mag het andere team één patch afdoen, om er voor te zorgen dat het weer een beetje gelijkwaardiger wordt.

Belangrijk om te weten is dat dit een toernooi puur voor de fun is. De winnaar krijgt eeuwige roem en niets meer. Dit jaar waren er 25 aanmeldingen om mee te doen, die werden verdeeld in vijf teams:

Team Alpha: Niels Balens, Kristof Froyen, Sander Lockefeer, Casper Janssens, Joeri Vandebeeck.

Team Beta: Geert Stevens, Ward Balens, Ellen Palmers en Anneloes Debets.
Team Gamma: Andy van Wesemael, Magali Vaes, Laurie Verheyen, Davy Schoups en Remco Moens.

Team Delta: Yoeri Slegers, Niels van Kruchten, Linde Vaes, Franjo de Groot en Nick Ramaekers.
Team Jota: Bram Vreven, Britt van Kruchten, Hannes Moors en Nathalie Meessen.

Zoals jullie kunnen zien zijn er spelers van zowel ORCA, Astacus als ook ZON uit Hoensbroek. Al met al waren het veel gelijkwaardige wedstrijden dus mijn complimenten aan degene die de teams heeft ingedeeld. Aangezien sommige mensen niet in het diepe konden (wilden?) spelen, werden de teams tegen het einde van het toernooi uitgedund en moesten er spelers van andere teams hun plek invullen. Dit komt er op neer dat ik elke wedstrijd gespeeld heb. Ik vond het vorig jaar al een leuk initiatief en leuke nieuwe manier van spelen, dit jaar wist ik nog een beetje hoe het moest en ging het veel beter. Daarnaast was het gewoon leuk om twee uur onafgebroken volle bak te hockeyen met vrienden en veel leuke acties te zien (of toch zeker voor de helft) en te maken.

Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

Niels van Kruchten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.