Argonauta jeugdtoernooi 9 september 2012

door: Sven

Toen ik zaterdag morgen wakker werd, ging er maar een ding door mijn hoofd: vandaag een toernooi met zowel Astacus als met het nationale team. Een toernooi is iets waar ik mij altijd op verheug zo ook op dit toernooi, het was lang geleden dat ik daar ben geweest als ik het goed heb was dat toen we de laatste keer kampioen zijn geworden. Maar nu over de dag zelf. We kwamen rond half 2, 2 uur aan in Breda. Het toernooi zou om half 3 beginnen. Op een bepaald moment kregen we het speelschema te zien en dat zag er wel pittig uit. We moesten tegen 9 teams spelen en dat zijn behoorlijk veel wedstrijden.

Nu waren de wedstrijden gelukkig niet zo heel lang want het duurde maar 7 minuten dus eigenlijk geldt: het team dat het eerst scoort wint meestal. Het was dus ook belangrijk om er meteen vol voor te gaan.

De eerste wedstrijd was een gemakkelijke tegen Dordrecht dat is ook te zien aan de eindstand. OSCD – Astacus: 0-7.

De tweede wedstrijd was tegen Njord, ook deze was niet de lastigste. De eindstand werd:  Njord 2 – Astacus 0-8. Twee wedstrijden van de 9 waren al in the pocket. We waren lekker opdreef dus gingen we vol zelfvertrouwen de volgende wedstrijden in.

De derde wedstrijd was tegen VRB. Op papier niet de lastigste tegenstander. Dat waren ze ook niet. De eindstand werd: VRB – Astacus 0-6. Tot nu toe al een leuk en goed toernooi. De wedstrijden werden allemaal overtuigend gewonnen.

De vierde wedstrijd kwam tegen de nationale selectie. In het toernooi speelden Jesse, Jenôt en ik ook nog met het nationale team mee maar de coach vond dat het eigen team voor ging omdat dit toernooi toch niet echt belangrijk was voor het nationaal team. Deze wedstrijd zou wel pittig moeten zijn maar ik denk dat ik namens iedereen van Astacus mag spreken dat het ook wel een makkelijke wedstrijd was. De eindstand werd: Nationale Selectie – Astacus 0-5.

Bij de volgende wedstrijd krijg ik net altijd nog wat meer het gevoel dat ik moet winnen want dat is het team waar mijn achterneefje Janou in speelt. In de vorige jeugdcompetitie hebben we nooit gewonnen van Njord maar je weet maar nooit wat een toernooi kan brengen. De uitslag werd: Njord 1- Astacus: 1-3. YESSS die hadden we gewonnen. Tot nu toe alles gewonnen dus laat de laatste 4 wedstrijden maar komen.

De volgende wedstrijd was tegen RBT 98. Dit zou ook een niet al te lastige wedstrijd worden. De eindstand werd: RBT 98 – Astcacus 1-5 en alweer een wedstrijd gewonnen!

Nu kwamen de laatste drie wedstrijden, ik wist dat de lastigste wedstrijd de laatste zou zijn namelijk tegen orca bilzen, maar goed eerst moesten we ook nog 2 andere teams verslaan.

We moesten nu tegen de thuis ploeg. Een team kan soms erg veel van het thuisvoordeel gebruik maken dus je weet maar nooit wat je kunt treffen als de wedstrijd begint. De wedstrijd ging weer zoals alle andere en deze wonnen we ook met een eindstand van: Argonauta – Astacus 0-5.

De volgende en tevens de voorlaatste wedstrijd was tegen ZON ook een team uit Limburg. De wedstrijd verliep weer voorspoedig en dat was ook te zien in de eindstand. ZON – Asatcus 0-5.

Van de acht wedstrijden die we hadden gespeeld hebben wij ze allemaal gewonnen. Het is dus ook logisch dat we al minimaal 2e werden. Nu is dat al een super prestatie maar in de sport bestaat er maar 1 plaats en dat is namelijk de 1e plaats.

Vol goede moed gingen we de laatste wedstrijd in. Ikzelf voelde wel flink de spanning omdat ik wist dat Orca Bilzen ook een hele grote kans had om van ons te winnen. De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat we net wat te kort schoten bij de laatste wedstrijd, iedereen was toch wel moe want het is niet niks om 9 wedstrijden vlak achter elkaar te spelen, daarbij hadden Jesse, Jenôt en ik het dubbele aantal wedstrijden gespeeld omdat we met het nationaal team meespeelden. We hebben gevochten voor wat we waard waren maar het was gewoon net niet genoeg. De eindstand werd Orca – Astacus 4-0.

Dit komt dus op een eindstand van:

  1. Orca Bilzen
  2. Astacus
  3. Njord 1.

 

Al met al hebben we een goed toernooi gespeeld en heb ik het erg naar mijn zin gehad. Na afloop was er nog een BBQ voor de mensen die zich daarvoor hadden opgegeven. Het had allemaal wel gesmaakt dus was het een geslaagde dag.

Sven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.