Verliezen en toch een redelijk goed gevoel…..

Verliezen en toch met een redelijk goed gevoel naar huis voelt toch een beetje vreemd, maar ik denk dat er zeker een aantal zwemmers het met mij eens zijn.

Laten we bij het begin beginnen. zaterdagavond het bericht van Roger dat onze eerste wedstrijd tegen de watervrienden niet door gaat. Een wedstrijd die we dachten te kunnen winnen. Zij staan laatste en wij een na laatste in het klassement. Maar doordat we moesten scheidsen moesten we toch om 10.00 uur aanwezig zijn. Als team besloten we toch maar om met z’n allen om 10.00 uur aanwezig te zijn aangezien we de tijd wel konden gebruiken voor wat tactiektraining. Vol goede moed op naar t noorden, de sneeuw kwam ons letterlijk tegemoet. En tegen de tijd dat we in Zeist waren was alles om ons heen wit.

Barracuda stelde al gauw voor om onze laatste wedstrijd naar voren te halen. Dat hield in dat we na het scheidsen meteen volle bak er tegen aan moesten, geen tijd meer om iets door te nemen etc.. Of het daar aan gelegen heeft weet ik niet, maar we werden keihard ingemaakt. We lagen niet klaar, werkten niet samen en wisten slechts 1 x te scoren. Met een 1-12 op het scorebord verlieten we beteuterd het water.

Zoals het een goede captain betaamd werd er een flinke speech gegeven en wisten we elkaar op te peppen. Iedereen ging er met goede moed weer tegen aan!
De tweede wedstrijd was tegen GOV 1. We hadden een goede start en alle punten die we besproken hadden werden goed meegenomen in deze pot. Compact spelen, flanken dichthouden, achter je schot aanzwemmen etc. De eerste 2 goals vielen helaas bij ons. Maar daar was toch enige tijd voor nodig en we wisten goed weerstand te bieden. En terwijl Ellen zich onderwater nog even verontschuldigde alvorens een goede pas te geven, wisten we dan toch eindelijk een goal te maken! 1-2! Er zat nog meer in voelden we, maar hoe hard we ook knokten en hoe goed we ook samen speelden… de daarop volgende goals waren van de tegenpartij. Ze waren toch wat te sterk. De eindstand 1-5.
Ondanks 2 verloren partijen zeker een leerzame dag met een stijle leercurve van het team!
Op naar de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.