4de speeldag van de competitie

Verslag van de Nederlandse competitie door Katrien.

Zondag 29 januari afspraak op de vaste plaats op de carpoolparking in Urmond voor alweer de 4e speeldag van de Nederlandse competitie in Zeist. Net als vorige twee speeldagen moesten we het opnemen tegen Njord en GOV.

Roger had wat gepuzzeld met de opstelling, en we waren er allemaal klaar voor!

De eerste wedstrijd was tegen onze vrienden uit Veldhoven. We konden als eerste scoren! Maar helaas viel al snel de tegen goal. Na de eerste helft stond het 4-2 voor Njord. De score na de tweede helft stond op 8-3.

Een dik uur later mochten we het opnemen tegen GOV. Na de eerste helft stond het 5-0 en het spel einigde op 12-0 voor GOV. Maar wat ik vooral onthouden heb van deze pot zijn 3 dingen: we kregen de eerste helft een penalty, en Roger, de man met oneindige lucht, nam de penalty niet omdat hij geen adem meer had. Patrick en Ellen vielen moedig aan maar helaas kon de verdediger van GOV de puck uit de goal houden. In de tweede helft kregen we een penalty tegen. Ellen, keep calm and take the penalty, kon deze helaas niet tegen houden.

Ook al hebben we de 2 wedstrijden verloren, tegen de nummer 1 en 2, het was een leuke dag en ik denk dat we als team weer wat dichter bij elkaar gegroeid zijn.

Op naar 12 februari!

Bovenwater stick behendigheid

Op zondag de 3e juli hadden we het plan gevat om op een andere manier dan middels de ‘gebruikelijke’ BBQ het seizoen te eindigen.

Op een steenworp van het oude bekende Steinerbos zwembad ligt een mooie midgetgolf baan waar we bovenwater onze stick handeling zouden gaan testen. Een makkie immers nu kunnen we ademhalen, het grootste excuus valt nu weg!

Nadat de tachtig plus eigenaar ons haarfijn de spelregels uitlegde met de serieusheid van een schaaktweekamp tussen Karpov en Kasparov, konden we ons op de holes gaan uitleven. In 5 groepen van allerlei pluimage gingen we aan de slag. Verdeeld met ouders/broers/zussen/kinderen van en echtgenotes hebben we een super gezellige middag gehad. Twee hele kleine regenbuitjes (een owh activiteit zonder nat te worden kan natuurlijk niet) konden de pret niet drukken. Zoals jullie kunnen zien in de bijgevoegde foto’s was het voor de meesten écht ontspannen

Onze dames stonden er op hun Paasbest op, dus met tasje, je weet immers nooit hoe de dag vordert en wie je tegenkomt,

en dan is er zoals áltijd één bloedfanatieke speler die onder het mom van ontspanning de winst wil pakken…..

Na het golfen zijn we naar Geulle gereden om daar lekker te gaan uiteten en een ijsje te smikkelen. Net vóór het eten werd de prijsuitreiking gedaan en werden de medailles verdeeld (sommigen konden anders van de spanning niet gaan eten). Wat opviel was dat alle individuele nummers gewonnen werden door Niet-onderwaterhockeyers, maar goed het was voor lol hé Tamara, winnaar van de hoogste score, de meeste hole in ones en het beste team.

Daarna hebben we ons het eten en het ijs lekker laten smaken en kwam er, nadat we uitgelachen en verteld waren, een eind aan deze zeer gezellige dag.

2de dag van de jeugd OWH competitie in Zeist 2015-2016

zeistOp deze 2de competitie dag moesten we eerst een beslissing wedstrijd spelen tegen G.O.V. De winnaar gaat vervolgens naar de poule A en de verliezer naar poule B. Ik zou een lang verhaal over deze wedstrijd kunnen houden maar, om maar meteen met de deur in huis te vallen, wij hebben ons geplaatst voor poule B.

 

Ergens waren we toch wel een beetje verrast door deze uitkomst. We hadden onze kansen namelijk hoog in geschat, maar met uitslag van 8-0 tegen, is er toch duidelijke sprake van een inschattingsfout.

 
Onze eerste wedstrijd in Poule B, tegen VZV Njord 2, begon chaotisch. De organisatie had geen tijd voor ons ingeroosterd om te wisselen van cap en sticks, waardoor de helft van ons team nog op de kant stond tijdens het klinken van het start signaal. Misschien was het juist hierdoor, of omdat wij nu in het wit speelden ipv zwart bij het vorige potje,….. of misschien is dat wel allemaal bijgeloof….. en waren wij gewoon beter want we sloten deze wedstrijd winnend af met 5-0.

 
Kijk, daar kun je mee thuis komen. En natuurlijk kunnen boze tongen nu fluisteren: 1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar in het volgende potje tegen tegen Argonauta 2 wonnen we ook met 4-0 en wat dacht je van onze winst tegen VRB die we gepakt hebben met 9-1. Ja, als we schoenen aan de voeten hadden gehad, hadden we er zeker naast gelopen.

 
Maar het tij werd gekeerd. Argonauta 1 bleek een gelijkwaardige tegenstander te zijn. Tijdens de wedstrijd werden de punten netjes verdeeld; om de beurt tikten we ieder een puntje bij. Het leek erop dat het eindsignaal zou bepalen naar welke kant het kwartje zou gaan vallen. Maar toen kregen we een strafpuck tegen. Welliswaar een dubieuse beslissing van de scheidrechter, maar deze constatering maakt geen verschil in het feit: puck tegen. We verliezen de wedstrijd nipt met 4-3.

 
Samenvattend kun je zeggen dat, nadat we de andere teams uit poule A hebben mogen aanschouwen, poule B een nog niet zo slechte uitkomst is geweest. Ik denk dat we ons kunnen plaatsen in de hogere regionen van deze poule en dit geeft de coach de kans om wat meer te experimenteren met de opstellingen.

door: Gerard Rietjens (De Peddemoeek Weert)

3de competitie dag is op 17 jan 2016.

Astacus @ Antwerpen dag 2!

team onderwaterZondag 22 november was het weer zover. Astacus mocht afreizen naar Antwerpen voor de tweede competitie dag van het Belgische seizoen.

Een deel van het team moest van tevoren competitie spelen in Nederland dus Astacus was niet op volle sterkte. De eerste wedstrijd waren ze dus slechts met 7 spelers. Remco Dinjens mocht op zijn verjaardag zijn debuut maken en was stiekem een beetje zenuwachtig.
 
De eerste wedstrijd was tegen Brussel 2. Na een mooie 2-0 voorsprong van Astacus was Brussel wakker geschud en begonnen ze toch een tandje harder te zwemmen. Helaas resulteerde dat in een 3-3 gelijkspel. Toch jammer als je initieel voor stond.

De tweede wedstrijd was tegen vriendenclub Orca uit Bilzen. Waar Astacus de vorige keer nog een doelpunt wist te maken, kwamen ze dit keer niet eens in de buurt van hun tegenstanders doel. Na een stand van 10-0 kwam dan gelukkig Roger Cox en consorten aangesneld. Echter ging toen net het eind signaal en een nederlaag was een feit.

De derde wedstrijd moest er direct achteraan tegen CVD. Dana Cox en Bart Smeets hadden nog nauwelijks hun cap op of moesten al het water in. Blijkbaar zorgde de komst van wat extra wisselspelers en de hectiek daar omheen dat het adrenaline level harder begon te stromen. Astacus wist met 8-1 te winnen. Een opluchting na de vorige wedstrijd.

Eén wedstrijd rust en toen mochten ze al weer aan de vierde wedstrijd beginnen. Op volle sterkte en met goede moed tegen EPO A. Helaas was dit weer een pittigere pot en werd er vanuit Astacus slechts een keer gescoord waarbij Lieke Claassen het halve bad over zwom met Remco in haar flank. De tegenstander wist 4 keer de goal te vinden.

Wedstrijd 5 zou weer een uitdaging worden om stand te houden. 10 brede Brusselse mannen tegen het Limburgse Astacus met minimaal 3 vrouwen in het water. Ondanks hun charmes hebben ze ze niet uit de goal weten te houden en met 12-0 had Astacus verloren tegen een van de favorieten.

De een na laatste wedstrijd tegen de collega’s van Mantis. Dat was weer knokken met gelijken, en dat zag je ook terug in de uitslag. Beiden wisten hun goal leeg te houden.
Dan was het om tien over zes toch echt tijd voor de laatste wedstrijd tegen de Zuunse karpers.

Veerle Stijnen besloot toch nog even een paar uur nachtrust te pakken voor haar nachtdienst, maar gelukkig was Pauline Verhage bereid om nog een laatste potje te knallen. Astacus heeft ze nog even laten zweten. Met een spijtige 0-3 hebben ze het moeten ontgelden maar achteraf vertelde een speler van de tegenpartij dat ze hoopten op een makkelijk potje maar dat ze bedrogen uitkwamen.

Kortom, het was een dag met pieken en dalen en voor jong en oud.

 

Dit artikel staat ook op www.leveninmaastricht.nl Klik hier!

Zweetdruppels en waterspetters!

lila

Team Lila

Het debuut van de Limburgse Ladies, voor intimi LiLa, uitkomend onder de verenigingsnaam Astacus, vond plaats op zondag 8 november 2015.

Een gemengd team van Belgisch Limburgse dames en Nederlands Limburgse dames doet vanaf dit seizoen mee met de Nederlandse damescompetitie.

De meeste dames kenden elkaar al wel uit de onderwaterhockeywereld maar in deze formatie is er nog nooit gespeeld.

Enkele van de dames kwamen eerder al uit voor het Nederlandse nationale team en het Belgische nationale team. Met onze nieuwe, paarse, badpakken in de tas, vertrokken we naar het KNZB zwembad in Zeist.

De eerste speeldag heerste er een gezonde spanning. Iedereen was vooral erg benieuwd over wat we samen konden neerzetten. Met onze coach, Niels Balens, hadden we kort wat basisprincipes doorgenomen en toen was het al tijd voor het moment van de waarheid. De eerste wedstrijd was het aftasten wat is mijn plek in het team en in het spel, wat heb je aan je medespeelster, en hoe kunnen we elkaar versterken? Het was een partij waarbij we nipt op voorsprong kwamen en de eerste helft toch flink moesten knokken om deze voorsprong te behouden.

De tweede helft gingen we na een korte peptalk vlot van start en wisten we uiteindelijk met 5-2 te winnen van een geduchte tegenstander, namelijk de heersend kampioenen GOV! Een team met veel ervaren speelsters die zich goed vast wisten te bijten in de puck en het ons zeker lastig heeft gemaakt daar in de hoek van het zwembad, tot frustraties aan toe. De andere teams wisten natuurlijk niet wie we waren en waren volgens mij wat overdonderd over wat wij in huis hadden, en wij zelf volgens mij ook een beetje. Zoals onze coach het noemde: “de kaart met het verrassingseffect is gespeeld, nu weten ze wat ze kunnen verwachten”.

Nadat we de eerste partij geanalyseerd hadden en we elkaar tips hadden gegeven, was het tijd voor de tweede en laatste partij van deze eerste competitiedag. Een knallend begin en al snel stonden we met 1-0 voor. Na een fantastische actie van onze laatste “man” Ellen, die zo 4 speelsters voorbij zwom en een glansrijke goal maakte via de linker flank, konden we deze laatste wedstrijd maar op een manier afsluiten, een 12-0 overwinning op Dordrecht was een feit.
Iedereen heeft een fantastische dag beleefd en de team spirit en het enthousiasme zit er goed in. Een goede eerste start! Wij kijken uit naar de volgende competitiedag!

Onze eerste dag in de Belgische competitie zit er op.

onderwater

De Maastrichtse onderwaterhockeyclub Astacus heeft zondag 25 oktober goed zijn slag geslagen in
de hoofdklasse van het Belgische onderwaterhockey.

Voor het eerst in ongeveer tien jaar nam er weer een volwassen team van Astacus deel aan de competitie, ditmaal de Belgische competitie. Het team bestaat uit een mix van dames en heren en ook enkele jeugdspelers kwalificeerden zich voor het competitieteam. Astacus bokste op tegen teams die vooral uit grote mannen bestonden. Het team liet zich hierdoor niet afleiden en hield stand met een goede techniek en tactiek. Na een vermoeiende dag met 7 wedstrijden van elk 2×8 minuten mocht iedereen tevreden zijn over de eindstand. 2 wedstrijden gewonnen, 1 wedstrijd gelijk gespeeld, en de overige wedstrijden verloren. Zelfs tegen de regerend kampioen Brussel wist Astacus de achterstand tot 0-3 te beperken en tegen het gevreesde team van Bilzen werd er nog één goal gescoord. Kortom, een goed begin van de competitie dit jaar voor Astacus!

Dit artikel staat ook op www.leveninmaastricht.nl. Klik hier!

De 1ste dag van de Jeugd competitie 11-10-15

Om 10 uur was het team herenigd. Iedereen had de slaap uit de oogjes gewreven, de trein- of autorit overleefd en zich in de vertrouwde zwemkleding gehesen. Samen met 3 spelers uit Weert en 1 speelster uit Hoofddorp waren we klaar om de strijd om een plek in of de A-poule of de B-poule aan te gaan.

Zo bleek uit de eerste wedstrijd; tegen Argonauta 2.Deze versloegen wij met 9-1, wat natuurlijk een mooi begin van de dag is.

In de tweede wedstrijd zetten wij deze lijn voort. Ook van VRB, welk team bestond uit een jong team, wiens botten níét gebroken mochten worden, wonnen wij met 9-1.

De derde wedstrijd ging echter minder goed. Orca Bilzen nam meteen de voorsprong met een snelle startpuck.Uiteindelijk hebben we er toch voor gezorgd dat we met een eervolle nederlaag van 4-2 het water uit kropen.

De vierde en daarmee de laatste wedstrijd was tegen Njord 1. Zij hebben ons, na vele ruzies tussen de scheidsrechters of de puck nou wel of niet uit was, met 3-1 verslagen.

Aan het eind van de dag is het voor ons, als 3e geëindigde in de groep, nog niet zeker of we de competitie voortzetten in de A-poule of de B-poule. Tenzij de plannen nog gewijzigd worden, moeten we ons de volgende keer in nog één wedstrijd tegen de nummer 3 van de andere groep bewijzen dat we de A-poule waard zijn.

Haal de tissues maar uit de kast GOV !

Bart & Pauline

De volgende competitie dag is Zondag 22 november 2015!..

7 November! de Steakavond!!

steakavond_teaser

Op zaterdag 7 november is onze ‘wereldberoemde’ Steakavond er weer!!

Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle leden.

Een steakmenu (zalige biefstuk, salade en onbeperkt frieten) kost € 14,-.
Het kindermenu bestaat uit een snack -frikandel of kroket- appelmoes en frieten en kost € 5,-. De vegetariërs verwennen we voor € 10,-.

Namens onze volledige vereniging willen wij jullie smullend uitnodigen! Oh ja! En we hebben ook nog overheerlijke ijscoupes

post

Hieronder het verslag van de finale Colombia-Nederland U23W

Jouw naam: Veerle
Team: lady’s u23
Positie in je team: linksback
Wie was je tegenstander in de finale vandaag: Colombia
Wat was de eindscore: 7-3
Heb je zelf gescoord: Nee
Heb je een belangrijke save gedaan: Ja
Hoeveel strafminuten heb je gehad? 0
Wat heb je vandaag geleerd/opgestoken? Dat mooi zilver ook goud waard is 😉

Jullie staan meteen op 2-0 achter maar trekken bij tot aan de rust. En toen? Was het kruid verschoten? Waar waren die Colombianen beter?
“Wij hebben tijdens de halve alles gegeven om van de Australiërs te winnen aangezien dit echt haalbaar was. Tegen Colombia waren we na de eerste helft echt leeg, op karakter hebben we toen het derde doelpunt nog kunnen scoren”

Hoe zou je het toernooi willen omschrijven?
“De landen van de u23 lady’s waren allemaal gewaagd aan elkaar. Naar mijn mening had elk team in de top 6 een podiumplek kunnen bemachtigen, aangezien de niveaus zo gelijk waren. Dit maakte dat het het hele toernooi spannend bleef en ook de uitslagen vaak kort op elkaar zaten”

Hebben jullie zilver gewonnen of goud verloren? Zeker weten zilver gewonnen!

Je bent de tweede Astacus speler (vrouw!) die een podium haalt op een WK! Hoe voelt dat?
“Mieke is mij in 2011 voor gegaan op het zilveren podium, maar het is fantastisch! Echt de kers op de taart na al dat trainen!”

Foto 1 is de prachtige zilveren plak, Foto 2 onze 2 kanonnen! Met meteen het antwoord of álles gegeven is!zilveren plak

 

11888020_951560481567468_7492924228376405083_n

 

 

 

 

 

 

U23 damesteam komt met zilver naar huis!!

De finale werd verloren met 3-7 van Colombia. Na een snelle achterstand van 2-0 werd het een echte wedstrijd. De ruststand was dan ook 2-3. Na de rust echter schakelde Colombia een tandje bij. Al snel stond het 2-6. Oranje liet de leeuwenkoppen niet hangen en bleef aanvallend spelen. De eindstand was 3-7. Gefeliciteerd met jullie prestatie! Het verslag van Veerle gaat volgen. Maar eerst de prijsuitreiking en de World Famous After Party!

11873707_1619996211592874_5860255185922496009_n

 

 

 

 

 

bron foto: Facebook Nederlands Dames U23 Onderwaterhockey Team